***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! „Зелено движение“ напуска ПП-ДБ. Министър Запрянов: Трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на Украйна да победи

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 15 април   

 

„ Политическа партия „ Зелено придвижване “ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно заседание на 9 юни във формат, друг от обединението " Продължаваме промяната—Демократична България " “.

„ Настоящият формат се потвърди като незадоволително ефикасен за отбраната на демократичните правила и отстояването на основни за България промени. Гласуването на Националния съвет бе предшествано от необятно допитване до членовете на партията, което също сподели поддръжка за явяването отвън ПП-ДБ. 

Решението на партията е за независимо явяване или в различен съдружен формат. Зелено придвижване обичайно притегля необятно присъединяване на цивилен деятели в листите си “.

***

„ Изцяло признати сме в Шенген. Ако няма изненади, до края на годината към този момент ще имаме дата “, сигурен е той.

„ Ако нещо ще остане в историята, сигурно ще бъде приемането в Шенген ", акцентира акад. Денков.

***

„ Избори 2 в 1 беше най-хубавият вид. Очаква се на тях да излязат да гласоподават единствено твърдите партийни ядра, тъй като останалите са отвратени. 

Аз също съм погнусен, само че ще гласоподавам “. 

Това съобщи математикът проф. Михаил Константинов в ефира на NOVA NEWS.

***

ЦИК утвърди слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната акция за изборите „ две в едно “ на 9 юни т.г. на днешното си съвещание. Членовете на комисията взеха решение, че слоганът ще е „ Избираме дружно “.

***

„ Ние ще продължаваме да бъдем солидарни с Украйна и нейния народ в напъните им да противодействат на противозаконната и нелегитимна съветска експанзия, колкото е належащо. Уверявам ви, че помощта за Украйна ще остане във фокуса на отбранителната ни политика по време на мандата на настоящето служебно държавно управление “.

Това сподели министърът на защитата Атанас Запрянов през днешния ден, 15 април, по време на Втората конференция, отдадена на сигурността в Черно море.

***

***

„ Палестинската идея има огромно значение за легитимността на управляващите в Иран, а не би трябвало да забравяме и за офанзивата против иранското консулство в Дамаск. 

Тук приказваме за брутално нарушение на всички интернационалните правила.

Стремежът на иранските управляващи беше да отговорят премерено, тъй че да не провокират огромен отговор с присъединяване на Съединени американски щати. Иран се старае отговорът да е в едни рамки. В момента топката е в полето на Израел – дали ще предприеме отговор или не “.

***

Съюзниците на Израел, в това число Франция, Германия и Англия приканиха еврейската страна да се въздържа от дейности, които биха повишили напрежението в района. Русия и Китай, които има по-близки връзки с Иран, също приканиха за въздържаност.  

А генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че светът не може да си разреши повече войни: „ Близкият изток е на ръба. Хората в района са изправени пред действителна опасност от разрушителен пълномащабен спор “.

***

***

Атаката на Иран против Израел не е алегорична, тя е координирана с Москва. Това съобщи в ефира на Дарик преподавателят по политология в Софийския университет доцент Искрен Иванов.

Доц. Иванов разясни, че в случай че се стигне до пълномащабна война в Близкия Изток, евентуално помощта за Украйна от страна на Вашингтон ще отиде на назад във времето.

***

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР